Na elf jaar ondernemerschap zit Glenn van der Burg ontredderd op de bank. Weg energie, weg dynamiek, weg hoop. Dat laatste is nog wel het ergste. Het geloof dat het allemaal goed komt, is verdwenen. Wat nu? Glenn neemt een drastische beslissing; hij stopt met ondernemen en gaat op zoek naar zijn nieuwe toekomst.

Boekcover Boven het maaiveldIn Boven het maaiveld gaat Glenn op zoek naar de essentie van leiderschap in de 21e eeuw. Waarom zijn er maar enkele mensen die het voortouw nemen en daadwerkelijk iets veranderen en verbeteren? Waarom leiden leiders? Waarom steken slechts een paar hun kop boven het maaiveld? En wat kan dit allemaal voor jou – als lezer – betekenen?

Zijn zoektocht leidt langs modellen en theorieën van onder anderen Belbin en Quinn over leiderschap. Ook ontmoet hij leiders vanuit de praktijk, zoals SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan, politicus Alexander Pechtold, generaal b.d. Hans Couzy, CEO van TNT Express, Tex Gunning, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Philips, Trude Maas – de Brouwer en zijn vader. Waarom doen zij wat ze doen? Wat zijn volgens hen de kenmerken van leiderschap? En waar komen hun drijfveren vandaan? Allemaal ingrediënten om zelf aan de slag te gaan en te bepalen wat jij kunt, waar jij voor staat en wat jij wilt bijdragen.

Via de website van Boven het maaiveld kun je korte voorproefjes van de ontmoetingen met diverse leiders lezen. Je kunt het boek bestellen door mij een mailtje te sturen