Foto Inge Postma

Inge Postma, ABN AMRO Foundation

De Social Accelerator in ontstaan uit een mooie vraag van Inge Postma van de ABN AMRO Foundation in 2015. Elk jaar zetten ruim 12.000 ABN AMRO medewerkers zich via de Foundation in voor de maatschappij. Hun vraag was om een schaalbaar concept te ontwikkelen, waarin zij de denkkracht van kleine en grote teams van ABN AMRO konden inzetten.

Samen ontstond het idee om vraagstukken van de maatschappelijke partners van de Foundation aan te pakken. Waarbij teams juist intellectueel, creatief en ondernemend aan de slag konden. In een pilot met een vraagstuk van de Richard Krajicek Foundation bleek dit een groot succes. De Richard Krajicek Foundation ging met veel meer dan verwacht naar huis.

Team van ABN AMRO aan de slag

Team van ABN AMRO aan de slag

Mede door het enthousiasme en daadkracht van Inge Postma en haar collega’s van de ABN AMRO Foundation, melden zich al snel nieuwe teams om ook mee te doen met de Social Accelerator. Keer op keer met verrassend mooie resultaten. De combinatie van het maatschappelijke aspect, de verschillende werelden bij elkaar brengen en de agile manier van werken maakt dat dit een zeer passende dienst is van People Power.

We hebben daarom besloten om de Social Accelerator ook aan te bieden aan andere organisaties. Ondertussen maken Alliander, Vebego en Capgemini er ook gebruik van met vergelijkbare effecten. We zien er naar uit de Social Accelerator verder te ontwikkelen en in te zetten bij andere organisaties die teambuilding willen combineren met het leveren van een maatschappelijke bijdrage.

Wil jij de Social Accelerator ook inzetten voor jouw organisatie? Neem dan contact op!