De meeste team uitjes bestaan uit hilarische workshops en luxe borrels om het teamgevoel te versterken. Met de Social Accelerator ga je als team een vraagstuk van een maatschappelijke organisatie aanpakken. Zodat niet alleen jullie er beter van worden, maar ook een stichting die met andere halve man en een paardenkop de wereld probeert te beteren. Met de gezamenlijke kennis, ervaring en netwerk van jullie team kan je in een korte tijd van grote waarde zijn. En om samen op deze manier van betekenis te zijn is ook nog eens goed voor de trots en samenhorigheid in je team.

Groepsfoto

Afdeling Facility Management van ABN AMRO helpt Stichting Kinderdroomwens

Hoe werkt het?
Praktische informatie social AcceleratorWij zorgen voor een maatschappelijke organisatie met een vraagstuk die past bij jullie kennis en expertise. De organisatie neemt jullie mee in hun dagelijkse werk en ligt hun vraagstuk toe. Je werkt in kleine groepen aan het vraagstuk. Via nieuwe management technieken zoals Design Thinking, Lean Startup en Effectuation bouw je in hoog tempo aan concreet resultaat. In het resultaat verwerk je je eigen kennis, expertise en netwerk om te komen tot direct toepasbare oplossingen. Je staat verstelt van wat je in 4 uur kunt bereiken.

Voorbeelden van organisaties en vraagstukken

CollecteFonds gehandicaptensport zet zich in voor het toegankelijker maken van sport voor mensen met een handicap. Een belangrijke inkomstenbron om dit werk te doen is de jaarlijkse collecteweek. Sinds enkele jaren dalen de inkomsten en stijgen de kosten van de collecteweek. Wat kunnen we doen om de collecte week toekomstbestendig te maken? Lees meer


De Shared Value Foundation zet zich in om de leefomstandigheden in sloppenwijken in Manilla te verbeteren. Goede energievoorzieningen zijn daarin belangrijk. Veel bewoners gebruiken nu illegale, dure en gevaarlijke aansluitingen, waardoor er soms grote branden ontstaan. Welke alternatieve energie voorzieningen kunnen we ontwikkelen? Lees meer
Testimonial

Wij hebben Foto Roeliengewerkt aan een vraagstuk van Stichting Kinderdroomwens. Ze maken dromen waar voor kinderen met een trauma. Confronterend en aangrijpend; geluk is niet vanzelfsprekend. In teams hebben wij gewerkt aan het vergroten van het bestaansrecht deze stichting, wat tot concrete en uitvoerbare idee├źn leidde. Blij met en trots dat wij vanuit Facility Management zoveel konden bijdragen.
– Roelien Ritsema van Eck – Directeur Facility Management bij ABN AMRO


Neem jij ook jouw team mee naar de Social Accelerator om te werken aan vraagstuk?