Foto Karen Makkes van der Deijl

Karen Makkes van der Deijl

Ik ben Karen Makkes van der Deijl en mijn motto is “haal het beste uit je leven”. Dat is wat ik zelf elke dag probeer te doen en wat ik ook iedereen toewens die ik coach. Energie krijg ik van mensen die hun hart durven te volgen. Of het nu op het werk is, in de privésfeer, individueel of als team. Niets vind ik mooier dan gepassioneerde mensen.

Ik vind het fantastisch als mensen de moed hebben om keuzes maken vanuit wie ze zijn en wat zij echt willen. Wanneer mensen in staat zijn hun eigen leven te leiden (en niet het leven dat anderen voor hen voor ogen hebben), halen ze naar mijn mening het beste uit het leven.

Als mensen enkel tot inzichten zijn gekomen tijdens mijn coachingstraject, ben ik niet tevreden. Het is belangrijk dat ze ook in actie komen. Verandering betekent niets als het alleen op papier staat of in je hoofd zit. Er is durf en actie voor nodig om keuzes écht te maken en voluit te gaan leven.

Of je nu aan je leiderschapschapskwaliteiten wilt werken, betere samenwerking binnen je team wilt realiseren of persoonlijke groei in je werk of privéleven wilt versnellen; ik ga graag met je aan de slag en zal je zeker verder helpen met je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Mijn reis tot nu toe
Na mijn studie Rechten begon ik net als heel veel anderen aan de ‘rat race’ in de corporate wereld. Ik was ambitieus en mijn doel was om de eerste vrouw in de directie te worden. Toen ik daar bijna was, realiseerde ik me dat het eigenlijk niet bij mij paste. Ik miste gewoon iets.

Gelukkig kwam ik er snel achter wat ik miste. Het was intensief samenwerken met mensen. Want voor de achttien collega’s in mijn team had ik door de hoge werkdruk helemaal geen tijd en dat beviel me absoluut niet.

Juist op dat moment was er intern een teamcoach nodig voor een groot coachingsprogramma binnen het bedrijf. Ik twijfelde geen moment en zei meteen JA! Dat was het begin van een serieuze carrièreswitch waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb!

Ik vond het geweldig om mensen anders met elkaar te laten samenwerken; als een echt team en niet alleen als goed of slecht presterende collega’s. Uit die teams kwamen vervolgens ook teamleden die individueel gecoacht wilden worden. Dat leek mij ook een uitdaging en wilde maar wat graag als professional met deze mensen aan de slag.

Ik heb hiervoor de Co-Active coaching opleiding, Certificering en Leadership programma gedaan van The Coaches Training Institute. En ben uiteindelijk zo verknocht aan het coachen geraakt dat ik naast het coachen nu zelf al een aantal jaren internationaal trainer ben voor de Co-Active coaching opleiding.

Coaching doe ik tot de dag van vandaag met heel veel plezier en het geeft mij eindeloze voeldoening. Elke dag weer.

Mijn stijl van coachen
Mijn stijl van coachen is: nieuwsgierig, direct, toegankelijk, nuchter, scherp, warm, licht, verrassend, verbonden, dynamisch, soms provocatief en confronterend, maar altijd met een glimlach.

Ik coach in het Nederlands of Engels, face-to-face, op locatie, via de telefoon of via skype. Wat voor jou wenselijk is en wat past bij jouw ontwikkelvraag.

Voordat we starten, stellen we je coachingsdoelen vast. Samen maken we je coachingtraject zo succesvol mogelijk. Door eerst je verandervraag te doorgronden en te ontdekken wat hiervoor in de weg staat.

Ik help je op weg om scherpe inzichten te krijgen in je eigen gedrag. Maar zelf in actie komen is wat vervolgens het verschil zal maken in de praktijk. Verandering betekent namelijk niets als het alleen op papier staat of in je hoofd zit. Er is durf en actie voor nodig om keuzes echt te maken en voluit te gaan leven. Pas dan weet je het beste uit je leven en carrière te halen. Ik help je om deze verandering te realiseren.