Foto team ABN AMRO in de social accelerator

Team van ABN AMRO aan de slag voor de Krajicek Foundation

Jouw collega’s hebben een schat aan ervaring, kennis en netwerk te delen. Hiermee kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan een sociale onderneming of maatschappelijke organisatie. De Social Accelerator is een energiek, creatief en interactief programma van een dagdeel waarin een groep collega’s samen werkt aan een vraagstuk van een maatschappelijke organisatie.

Veel interactie
Je werkt in kleine groepen aan het vraagstuk. Via nieuwe management technieken zoals Design Thinking, Lean Startup en Effectuation bouw je in hoog tempo aan concreet resultaat. In het resultaat verwerk je je eigen kennis, expertise en netwerk om te komen tot direct toepasbare oplossingen. Je staat verstelt van wat je in 4 uur kunt bereiken.

Voorbeelden van organisaties en vraagstukken
New Dutch Connections: Hoe kunnen wij een academie voor vluchtelingen duurzaam financieren?
Buzinezz club: Hoe kunnen wij meer banen voor onze jongeren verkrijgen?
Alzheimer Stichting: Hoe kunnen wij jonge Alzheimer patiënten beter bereiken?

 
Effecten
De Social Accelerator wordt ingezet door bedrijven als ABN AMRO, Vebego en Capgemini. De effecten:
– laagdrempelige kennismaking met medewerkersvrijwilligerswerk
– teambuilding in combinatie met een waardevolle bijdrage vanuit kennis, expertise en netwerk
– verruiming blik, nieuwe energie en verhoging trots bij medewerkers
– praktische ervaring opdoen met Agile methodieken
– inkijk in een totaal andere organisatie en context

 

“Sinds vorig jaar werken wij met de Social Accelerator, een concept dat People Power voor ons heeft ontwikkeld. Onze vraag was om een concept te ontwikkelen waarin wij de denkkracht van kleine en grote groepen medewerkers (10-100 medewerkers) konden inzetten voor een uitdagend vraagstuk van een van onze maatschappelijke partners. Inmiddels hebben we er zo’n 15 met elkaar gedaan. Het is iedere keer verbazingwekkend welke vernieuwende, maar vooraal ook concrete oplossingen bedacht worden. Daarnaast ontstaan er nieuwe verbindingen tussen de mensen van ABN AMRO en de maatschappelijke organisatie, die voor beiden zeer waardevol zijn. Zowel onze collega’s als onze maatschappelijke partners gaan na een middag Social Accelerator met een zeer voldaan gevoel naar huis!

Het mooie is dat er geen Social Accelerator gelijk is. De facilitators van People Power zijn zeer goed in staat om per keer goed te kijken op welke manier het proces zo goed mogelijk kan worden begeleid. Dat maakt de samenwerking met People Power ook voor ons iedere keer erg leuk en leerzaam!

Inge Postma – ABN AMRO Foundation”.

Wij gaan graag in gesprek hoe we bovenstaand format op maat kunnen maken, zodat het naadloos aansluit bij jullie doelen.

Meer weten? Stuur een mail!

 

Onze workshopbegeleiders

Foto Glenn van der Burg

Glenn van der Burg

Doekes Prakken

Doekes Prakken

Doekes Prakken

Pieter-Jan de Bree