Wat is beweging zonder richting? Richting maakt niet alleen dat energie van jou en je collega’s tot de juiste effecten leidt. Richting inspireert mensen binnen en buiten de organisatie om zich aan jouw organisatie te verbinden. Zodat ze jouw trouwe klant worden of jouw betrokken innovatieve collega. Wat is jullie visie, ambitie of richting? Wordt die richting gedragen door jouw collega’s? En is die richting voor iedereen helder en inspirerend?

In een intensieve sessie begeleid ik met veel plezier directies, MT’s en afdelingen om hun toekomstvisie samen te ontwikkelen. Het doel is om samen te komen tot een organisatie visie of een visie op de wijze waarop de deelnemers samen willen werken.

IMG_7289In een halve dag tot een dag werken de deelnemers samen aan een toekomstvisie voor de organisatie of de afdeling. De deelnemers gaan van start met een gesprek over de persoonlijke betekenis het onderwerp van de sessie. Wat betekent MVO voor jou? Hoe ziet jouw ideale organisatie eruit? Wat zou jij graag willen nastreven vanuit onze organisatie?

Na een korte update van de grootste trends rondom organisaties, brengen de deelnemers de meest urgente ontwikkelingen in kaart. Deze ontwikkelingen vormen het uitgangspunt voor de kansen. In een eindsprint werken de deelnemers in kleine groepen een ambitieuze richting uit voor het bedrijf. Deze visie sessie zorgt voor meer inspiratie, meer verbinding, meer draagvlak en meer richting.

“Onder begeleiding van Glenn heeft onze directie en het managementteam tijdens een MVO-visiesessie nagedacht over onze MVO-ambitie. We doen ontzettend veel op het gebied van MVO en we hebben duidelijke KPI’s geformuleerd per thema. Het enige wat ontbrak was een overkoepelende MVO-ambitie op de lange termijn; ons punt aan de horizon. Dankzij deze sessie zijn wij gekomen tot een mooie ambitie waar we allemaal achter staan, én een nog enthousiastere directie en MT!” Pauline Rousseau, Vreugdenhil